DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Vzkazy a připomínky

25.03.2013
• For Milada  |  25.03.2013 18:35:11  |  IP: 193.138.---.---
Je to neetické a hloupé. Zoufalý pingl se z Vás tímto snažil udělat socku a dát Vám najevo, že byste si měla ještě něco dát a utratit více. Naprosto neprofesionální a neodpustitelné chování. Kdyby pracoval u mě, okamžitě bych takového pingla vyhodil. Odrazuje tím hosty. Tentokrát jste si dála jen kávu či čaj. Příště můžete do podniku přivést partu hostu a utratit tisíce. Podnik by si měl vážit každého i toho sebenepatrnějšího hosta, protože z něho se může stát ten nejlepší host. PLatí zásada, že host NIKDY NESMÍ SEDĚT U PRÁZDNÉHO STOLU a to i po zaplacení. Vždy musí zůstat nějaký inventář na stole. Sklízí se, až když host odejde. Pokud toto porušíte, urazíte hosta a možná ho tím i ztratíte.
• For Jarka  |  25.03.2013 18:21:49  |  IP: 193.138.---.---
Mzda 50 Kč/hod je sviňstvo nejvyššího řádu. Bohužel, taková je doba. Soucítím s Vámi.
Ohledně spropitného (TIP) platí několik nepsaných pravidel :
1. majitel (manager) určuje jakým způsobem se děli TIP, protože je realizován prostřednictvím jeho majetku.
2. Obvykle zůstává TIP obsluze jako přilepšení k platu. Kuchař má vyšší plat. Ve VIP restauracích, kde se útrata pohybuje ve vyšších číslech, TIP činí 10% z útraty a tím pádem dosahuje TIP vyšších částek a to bylo pro obsluhu moc peněz. V těchto případech je zde interní směrnice a obsluha musí odevzdat TIP managerovi a ten jí přerozdělí mezi všechny zaměstance dle určitého klíče.

Můj názor je, že máte právo nechat si bakšiš a měla byste si shánět serióznějšího zaměstnavatele. To bude asi problém. Drtivá většina jsou zmrdi.

22.03.2013
• Jarka  |  22.03.2013 10:05:13  |  IP: 77.48.---.---
Dobrý den, děkuju za tyto stránky, jsou nejen poučením,ale i zábavou,věřím, že jsem vystihla váš záměr
jsem začátečnicí v tomto zajímavém oboru, ač já sama v letech ne zrovna školních...jaký je váš názor, když si majitel podniku nepřeje,aby si obsluha nechávala pro sebe tzv.bakšiš, přesto,že v roce 2013 dostává 50,-Kč na hodinu ?

21.03.2013
• milada  |  21.03.2013 07:30:47  |  IP: 213.129.---.---
Je etické,aby host,který si objednal nápoj v šálku,byl několikrát šálek během pití obsluhujícím kontrolován jeho nahlížením,jestli host už dopil,i když má šálek stálke před sebou s nedopitým nápojem - je to nemilé,proč to dělají ?

23.12.2012
• for Vendula  |  23.12.2012 17:26:50  |  IP: 193.138.---.---
omlouvám se za pozdní reakci. Bohužel nemohu pomoci. V této problematice se neorinetuji. Hanuš

27.07.2012
• Vendula  |  27.07.2012 09:54:32  |  IP: 89.102.---.---
Můžete mi doporučit nějaké stránky kde jsou statistiky počtu žen a mužů zaměstnaných v hotelnictví? Potřebuji to do bakalářky.

Děkuji předem

16.04.2012
• for anonym  |  16.04.2012 07:44:53  |  IP: 193.138.---.---
Změř délku a šířku stolů, k tomu připočti délku od hrany stolu k židli a máš přesný rozměr. Já osobně bych použil 3 dlouhé ubrusy. Hanuš

05.04.2012
• anonym  |  05.04.2012 18:20:19  |  IP: 62.204.---.---
Dobrý den, ráda bych se zeptala jak velký má být ubrus, na 3 vedle sebe spojené obdélníkové stoly? Děkuji

04.03.2012
• for Adela  |  04.03.2012 13:40:53  |  IP: 193.138.---.---
Malé společenské události je poměrně nešťastné učebnicové označení gastronomických akcí a v postatě jsou to všechny akce menšího rozsahu. Rozhodně do této kategorie nepatří raut - recepce a banket. Jako příklad lze uvést : číše vína, vernisáž nebo five ó clock tea ( s tímto druhem akce jsem se běhěm své praxe nesetkal a některé hotely takto označuji servis odpoledního občerstvení v rámci programu all inclusive).Rozhodně doporučuji držet se učebnice pana Salače, mám dojem, že je toto téma zmíněno.

01.03.2012
• Adela  |  01.03.2012 17:06:38  |  IP: 93.99.---.---
Dobrý den nemužu nic najit k malým společenským událostem, tak jestli by ste mi to aspon trosku přiblíži?? předem děkuji



Nový vzkaz
nick  
text
 
 
813+6tři  =  
Vyplňte kontrolu proti SPAMu.